2013. június 11., kedd

Lakatos Levente: Barbibébi, LoveClub, Bomlás


Bevallom őszintén, nem tudom, miért kezdtem el Lakatos Leventét olvasni!

Talán csak a kíváncsiság hajtott és az, hogy a mai fiatal lányok az Ötven-árnyalat trilógia mellett miért vannak úgy odáig Lakatos Leventéért!

Hát jó, gondoltam, akkor olvassunk Tőle könyvet.
És akkor már legyen a Barbibébi.Sok mindent sajnos nem tudok róla írni, mert nem az én korosztályomról szól, de nagyon sok igazság van benne. 

Tinédzserek vívódásairól, félig-meddig elbaltázott életekről, 16 évesekről szól, akik azt hiszik, övék a világ, az élet csak buli, szórakozás, szex és mások megaláztatása. Önmaguk istenítése közben elmennek a valódi értékek mellett.
Sajnos, a mai világ már csak ilyen.

Összességében tetszett Barbibébi története, remélem, a folytatásban azért "megjön a lány esze" és kevésbé lesz fájdalmas a mai fiatalokról olvasnom.

Mert Levente a való világgal szembesít/szembesített!




Következő könyve a LoveClub. 
Ahogy vártam, jobban sikerült, mint Barbibébi.
Olvasás közben számomra látványos, hogy Levente is kezd felnőni az írásaiban, teljesen más stílust hordoz ez a mű magában, mint a másik.

Csak így tovább Levente!

Bár szerintem eléggé "bujára" sikeredett a sztori!

Mindvégig az volt az érzésem, hogy Gyilkos elmék-sorozatfüggő íróval van dolgom, mert ennyire abszurd és közben lebilincselő történetet csak a sorozatban láttam még.
Nekem túl sok volt a történet, nagyon zavaró volt a több szálon futó cselekménysorozat, de megbirkóztam vele.
A Barbibébi-ben megjelent szereplőkre visszautal, így nem érdemes csak úgy elolvasni, jó, ha tisztában vagyunk vele, ki kicsoda!

Sajnálom a mai fiatalokat, akik ilyen könyveken "nőnek" fel, mert a szexualitás, az érzelmek kivesznek belőlük, és nem marad más, csak a szimpla szex, az erőszak, a sehovatartozás.
Pedig ez a világ nem ilyen!
Csak akkor lesz "mocskos", ha mi azzá tesszük, és a mai tizen-huszonévesek nagyon is abba az irányba viszik el az életüket: a mocsok, a szenny, a kihaénnem felé.
Közben pedig azzal lennének egyediek, hogy megpróbálhatnának nem a többi közé tartozni, hanem felülemelkedni rajtuk, kitűnni közülük azzal, hogy nem válnak olyanokká, mint mindenki - plázacicává, unalmas, üres fejű fiatalokká.





Na, és akkor a legutóbb megjelent könyvéről pár sor.
A főszereplők egy részét már ismerhetjük a LoveClub-ból.
Így tehát ténylegesen számomra "trilógia", ha nem a szó szoros értelemben, de a szereplők megjelenése miatt mindenképpen.
A több szálon futó események olvasása itt is körülményessé teszi a történetet, de úgy látszik, ez az író kedvence!

Az erotikus szálon Szilvia és Florian történetét olvashatjuk, ami miatt hasonlítható az Ötven-árnyalat trilógiához.
A krimi vonalon a nyomozás eseményeit írja le, emellett a nyomozónővel, Laurával együtt dolgozó pszichológus, Dávid életébe is betekintést nyerünk.

Összességében tetszett a könyv, nem bírtam letenni.
Ajánlani tudom azoknak, aki szeretik a pszicho-trillereket és erotikus könyveket!

Idézetek a könyvből:

" Magyarországon mindenki könyvet ír. Vagy rapperként nyavalyog a rendszer miatt."
" Fel kell fedezned a szexualitásodat, különben soha nem teljesedsz ki. Nem tudhatod, mi a jó, amíg szépen, sorban ki nem próbálod mindazt, ami titkon izgatja a fantáziádat."
" Ha egy férfi kiábrándul, közömbös lesz a nő iránt. Aztán terrorizálja, félrelép, vagy válik. Egy nő azonban az utolsó utáni pillanatig kitart. Mert remél. Reméli, hogy jóra fordulnak a dolgok. De van az a pont, amikor a nők sem bírják tovább."

"Mindenkinek vannak démonai, rajtunk múlik, hagyjuk-e elhatalmasodni őket, vagy sem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése